Menu

Wyszukiwanie

Licznik

Liczba wyświetleń:
946103

ZUPY

S. Serwacja Breńska z grębowskiego klasztoru Sióstr Służebniczek poleca: 


Zupa pieczarkowa
  • 15dkg pieczarek
  • śmietana
  • łyżka mąki
Pokrojone w drobną kostkę pieczarki zagotować na rosole, a pod koniec podbić śmietaną i łyżką mąki (żeby się "nie zważyła". Doprawić do smaki i podawać z kuleczkami mięsnymi; posypać zieloną pietruszką i startą na drobnych oczkach gotowaną marchewką. Można podawać do stołu - smacznego!

Bulion

Ugotować rosół (wołowo-drobiowy), doprawić do smaku, przed podaniem przecedzić, roztrzepać żółtka - zalać w garnuszku odrobiną rosołu, by się nie "zważyły" i wtedy dodać do rosołu. Doprawić do smaku ipodawać z krokietami lub pasztecikami.
SMACZNEGO!

Dzisiaj jest

wtorek,
24 października 2017

(297. dzień roku)

Święta

Wtorek, XXIX Tydzień zwykły Rok A, I Dzień powszedn

Liturgia słowa

Czytania:

  • Ewangelia: